In de Engelstalige verklaring Cry for Hope: a call to decisive action roepen zij alle christenen en kerken op om na te denken over de bezetting van de Palestijnse gebieden. Kerken hebben de ‘heilige plicht’ om hun geloofwaardigheid van het christelijk geloof overeind te houden, schrijven de organisaties. Die geloofwaardigheid gaat niet samen met het goedkeuren van de bezetting door Israël.  “Wij verklaren, dat steun voor de onderdrukking van het Palestijnse volk, zowel passief als actief, door zwijgen, spreken of handelen, een zonde is.”

Acties

De organisaties stellen dat ‘de strijd om een einde te maken aan de onderdrukking van het Palestijnse volk’ op een beslissend moment gekomen is. Ze roepen christenen wereldwijd op om zich te verzetten tegen de de bezetting van de Palestijnse gebieden. Kerken moeten om te beginnen erkennen dat er nu een noodzaak is om in actie te komen tegen “het ontkennen van Palestijnse rechten en het misbruik van de Bijbel.” Ook moeten ze onderschrijven dat Palestijnen het recht hebben om zich te verzetten tegen de bezetting, onteigening en afschaffing van hun fundamentele rechten en moeten kerken naast de Palestijnen staan in hun geweldloze verzet.

Daarnaast moeten regeringen en wereldwijde organisaties opgeroepen worden om economische, politieke en diplomatieke middelen in te zetten om de schendingen van mensenrechten door Israël te laten stoppen. Initiatieven tussen Israëli en Palestijnen en constructieve interreligieuze ontmoetingen moeten ondersteund worden.

Bezorgdheid

“Wij doen deze oproep doen deze oproep vanuit onze bezorgdheid voor de toekomst van beide volken. In de woorden van Kairos Palestina is onze oproep geworteld in de logica van de liefde die als doel heeft zowel de verdrukker als de onderdrukte te bevrijden om een nieuwe samenleving te scheppen voor alle mensen van het land”, schrijven de twee organisaties.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.