De oproep van PAC voor deelnemers voor de eerste editie van Pan Asian Stories leverde een verscheidenheid aan divers Aziatisch talent op. Variërend in leeftijd van 22 tot 41 jaar, allen met roots in Azië: van Irak, Afghanistan tot aan Taiwan en Indonesië. De jury, bestaande uit Kevin Groen, Jonneke de Zeeuw, Ilias Zian en Sanne Walraven, selecteerde uit alle aanmeldingen negen enthousiaste deelnemers. In de aanmeldingen ziet PAC “een grote diversiteit aan genres en stijlen”.  De geselecteerden vielen volgens PAC op door hun originaliteit, stijl en taalgebruik.

Ze zijn er wel!

“Niemand zal ooit nog kunnen zeggen, ‘ze zijn er niet’. Ik ben overweldigd door het talent, enthousiasme en bereidheid om mee te doen aan het programma,” vertelt projectleider en bedenker Liang de Beer. De Beer zelf schreef vorig jaar een van de twee winnende verhalen voor de Anton de Kom schrijfwedstrijd. De negen deelnemers aan Pan Asian Stories 2022 zijn Jade Tao, Tonya Sudiono, Michael Schnörr, Pippa Sterk, Aischa Ali, Emerald Liu, Mara Liem, Lidy de Leeuw en Carol Cheung.

Dit jaar zullen de talenten begeleid worden in hun ontwikkeling als schrijver. In een reeks van workshops en bijeenkomsten werken de talenten aan een authentiek eigen verhaal voor publicatie. Bekende schrijvers als onder meer Pete Wu, Haroon Ali en Lara Nuberg zijn bereid gevonden de workshops te geven.

“Nederland kent veel Aziatisch talent met bijzondere verhalen. Een verrijking voor het landschap. Als PAC vinden we het belangrijk dat podium en kansen gecreëerd worden en zichtbaarheid voor de makers,” aldus Hui-Hui Pan, oprichter van PAC. “We zijn blij dat fondsen als bijvoorbeeld het Nederlands Letterenfonds en Stichting Educatie en Cultuur het belang hiervan in zien.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.