De organisatie zet zich met alle beschikbare middelen op het gebied van onderwijs, openbare bijeenkomsten en media in om verzoening en verstandhouding te promoten en om inzicht te verschaffen in het leed en manieren om daarmee om te gaan. Maar daarbij stuit Pcff ook op weerstand. Zo worden aan de organisatie allerhande beperkingen opgelegd om onderwijsprogramma’s op Israëlische scholen aan te bieden. Desondanks blijft de organisatie ernaar streven om een positieve impact te hebben en om een vreedzame samenleving te scheppen voor kinderen en hun familie.

Volgens Pax Christi International is de toekenning van de prijs aan de organisatie ook een teken van bemoediging voor gematigden en alle vredestichters in het Heilige Land. “Met de toekenning van deze vredesprijs wil Pax Christi International laten zien hoe mensen, zelfs als ze grote verliezen lijden, iets anders kunnen kiezen dan wraak en haat.”

Na de aankondiging van de Vredesprijs 2023 reageerden de gezamenlijke directeuren van de Parents Circle, Nadine Quomsieh en Yuval Rahamim: “Wij zijn van oordeel dat onze missie dit jaar nog belangrijker is geworden omdat het geweld, de angst en de haat toenemen. Wij blijven ons inzetten om te voorkomen dat steeds meer gezinnen in dit land hun dierbaren verliezen. We danken het bestuur van Pax Christi en hopen dat deze prijs helpt onze boodschap naar meer mensen in onze gemeenschappen en over de hele wereld te brengen.”

We don't want you here!

In onderstaande video laat The Parents Circle er geen twijfel over bestaan richting de gehele bevolking van Israël en Palestina: de organisatie wil liever geen nieuwe leden begroeten: We don’t want you here! (‘We willen jullie er niet bij!’). Niettemin lijkt het aantal leden door de recente geweldsexplosie juist toe te kunnen nemen als ook nieuwe groepen nabestaanden, ondanks hun verdriet en de haat die op de loer ligt, kiezen om het pad van een gezamenlijke toekomst te willen bewandelen. Kijk voor meer informatie op de website van de organisatie.

Bron: youtu.be
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.