‘De zaligsprekingen’ zijn de beginwoorden van Jezus’ eerste preek, de Bergrede, waarin hij de essentie van zijn geloof en de basisprincipes voor een gelukkig, een ‘zalig’ leven formuleert. De essays in Zalige eenvoud zijn persoonlijke reflecties, geschreven tegen de achtergrond van zeven jaar pionieren in en met Nijkleaster, de nieuwe kloosterplek in Jorwert waar gezocht wordt naar nieuwe wegen voor geloof en spiritualiteit.

hinne2

Wagenaar ziet Nijkleaster als een onderdeel van een nieuw-monastieke beweging, waar theoloog Dietrich Bonhoeffer al naar verlangde in 1935: ‘De tijd is gekomen om mensen bijeen te brengen tot een nieuw soort monnikendom, waarin een leven volgens de Bergrede centraal staat.’ De kerngedachte van Nijkleaster is ‘stilte, bezinning en verbinding’. Nijkleaster wil een gastvrije plek bieden die beschermt tegen de prikkels van het moderne leven: onrust, uitdagingen en lawaai.

Hinne Wagenaar (1962) is gemeentepredikant en sinds 2012 verbonden aan de pioniersplek Nijkleaster en aan de gemeente Westerwert te Jorwert. De bijeenkomst is open voor publiek.

Boekpresentatie
Zalige eenvoud wordt gepresenteerd tijdens de zevende Jaardag van Nijkleaster, op zondag 27 oktober vanaf 14.00 uur in de Radboudkerk in Jorwert. Deze bijeenkomst is openbaar toegankelijk.

Hinne Wagenaar – Zalige eenvoud | verschijnt 29 oktober bij uitgeverij Noordboek | ISBN 9789056155711 | gebonden, 208 pagina’s | verkoopprijs € 22,50

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.