De bekende Amerikaanse jezuïet James Martin SJ plaatste op de dag na de schietpartij in Orlando een video op Facebook waarin hij opriep om “niet alleen de inwoners van Orlando maar ook hun lhbt-broers en -zussen” bij te staan. Een oproep tot tolerantie, saamhorigheid en ondersteuning en een herinnering aan Jezus’ boodschap. Deze oproep mondde uit in dit boek, dat in 2017 uitkwam.

Een pleidooi voor het bouwen aan communicatie tussen de katholieke kerk en haar lhbt-leden die zich te vaak afgewezen voelen in een kerk die ook hún kerk is. Hij pleit voor tweerichtingsverkeer op de brug. James Martin baseert zijn essay op de drie waarden die door de Catechismus van de Katholieke Kerk worden voorgehouden: respect, begrip en fijngevoeligheid. Ook voegt hij tien bijbelse passages toe, voorzien van meditatie en vragen, bruikbaar in pastorale situaties en voor zelfreflectie.

bruggetje

Met aanbevelingen door mgr. Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, Johan Verschueren SJ, provinciaal van de Jezuïeten in Nederland en Vlaanderen, kardinaal Kevin Farrell, prefect van het Vaticaans Dicasterie voor de Leken, Familie en het Leven; kardinaal Joseph Tobin, aartsbisschop van Newark. Vertaald door Maria ter Steeg-van Wayenburg, i.s.m. Eric Holterhues.

Over de auteur

James Martin is Consultor van het Vaticaanse Secretariaat voor de Communicatie, gastredacteur van The New York Times, auteur van boeken als The Jesuit Guide to (Almost) Everything and Jesus, en treedt geregeld op in de grote nieuwsshows.

Boekgegevens:

Een brug bouwen – Hoe de katholieke kerk en de lhbt-gemeenschap kunnen bouwen aan een relatie van respect, begrip en fijngevoeligheid | Verschijnt: 26 april 2018 | Aantal pagina’s: 176 | ISBN: 9789492093691| Uitgeverij: Adveniat | Voor meer info/bestellingen: klik hier.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.