De vraag is: kunnen religies in al hun diversiteit elkaar in harmonie vinden? De gewelddadige geschiedenis van de wereld en de wereld van vandaag lijken hiertegen te getuigen. Initiatiefnemer Rikko Voorberg: “Toch is de verbondenheid groter dan dat wat religies scheidt, tegenover geweld zetten we kunst, tegenover walging een gezamenlijk gebed.”

Bron: www.youtube.com

Nani Vazana: “Toen mij werd gevraagd een stuk te schrijven waarin de drie religies werden gecombineerd, heb ik vele gebeden onderzocht om de juiste te vinden om samen te voegen en ik moest zelfs de melodie en harmonie van het bekende gospelsong ‘Amazing Grace’ veranderen van majeur naar mineur om in dit heel speciale mozaïek te passen. het laat zien dat we soms allemaal een compromis moeten vinden om harmonie en vrede te bereiken. Als het hart pijn doet en de bommen bulderen, blijft er maar één stem over. De stem van een gebed voor vrede. Dit lied herinnert ons eraan dat het tijd is om te kiezen: Vrede. Nu. Samen.”

Hebreeuws:
Vrede zij met u, engelen van vrede, engelen van de hemel
Kom naar beneden en breng vrede op aarde
Koning der engelen, breng vrede over ons.


Arabisch:

God is groot, ik ben getuige van de grootheid van God en zijn profeet
Kom naar het gebed, kom naar het succes, God is de grootste.

Engels:
Amazing grace, how sweet the sound that saved a wretch like me
Ik was ooit verloren maar nu ben ik gevonden, was blind maar nu zie ik.

Interview met de makers

Bron: www.youtube.com

Componist: Nani Vazana. Zang: Nani Vazana, Hicham Laaraari, Alice Hoolsema. Gitaar, Productie: Willem Dekker. Snaren: Heleen Knoop, Yannos Toskas. Opgenomen & gemixt bij @heronroadstudios1793 door Johnny Hulst, Kees Braam. Camera: Michael Ballak, Philip Fontein. Videobewerking: Juan Morales Calvo, Annet Betsalel. Concept: Rikko Voorberg. Crew: Hannah Yoo, Amir Bar. Ondersteuning van: Stichting PopUpWerk, Stichting Haella, Stichting Nova.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.