“Mij lijkt het nodig om onszelf als gemeente en als Protestantse Kerk Amsterdam onder de loep te nemen,” zo schrijft de predikant van de Muiderkerk. “Hoe komt het dat we nog altijd – in Amsterdam! – een overwegend witte kerk zijn? Hoeveel mensen van kleur zijn ambtsdrager, leden van commissies en werkgroepen? Hoe gemengd is ons gemeenteleven? Welke obstakels zijn er voor gelijkwaardige participatie en gedeelde verantwoordelijkheden? Wat doen we er met elkaar aan?”

“Protestanten hielden ruim 450 jaar geleden hun beeldenstorm tegen de kerk van Rome,” zo vervolgt De Vries. “Dat was geen glorieuze tijd, hoewel veranderingen nodig waren. Kunnen we nu samen, wit en wart, heilige huisjes in onze eigen kerk te lijf gaan? Offers brengen omwille van een voluit pluriforme kerk?”

De predikant doet tenslotte een oproep tot een gesprek om van onder op de gewenste verandering binnen de kerk in gang te zetten.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.