De Pride Pelgrimage begint komende vrijdag 30 juli in de Janskerk in Utrecht en eindigt op zaterdag bij de Westerkerk en het Homomonument in Amsterdam. Onderweg worden elf kerken aangedaan, waar steeds een korte viering plaatsvindt. Vanuit sommige kerken lopen ook leden een stukje mee.

Met de Pride Pelgrimage worden kerken bedankt voor de vooruitgang die er de afgelopen decennia geboekt is, zodat iedereen op gelijkwaardige basis mee kan doen. Tegelijkertijd is de pelgrimage ook een oproep aan kerken die nog niet zo ver zijn om wel stappen vooruit te zetten.

Dankbaarheid

De nadruk van de pelgrimage ligt wel op dankbaarheid, stelt Wielie Elhorst, predikant in Amsterdam en coördinator van de Pride Pelgrimage. “Nagenoeg alle kerken die we op de route Utrecht-Amsterdam hebben uitgenodigd hun deuren open te zetten, hebben enthousiast hun medewerking toegezegd.”

Het thema van Pride 2021 is Take Pride in Us. Na 25 jaar mag er volgens de organisatie gevierd worden, maar is er ook ruimte voor reflectie omdat niet iedereen zich vertegenwoordigd voelt. Gelovige LHBTI’ers willen met de Pride Pelgrimage onderstrepen dat zij zich onderdeel voelen van de LHBTI-beweging..

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.