Leden van het team Pride Kerkdienst organiseren de Pride Pelgrimage en kozen voor zowel de dienst als de pelgrimage het thema ‘WeAreIncluded’. In een deel van de kerken is inclusiviteit voor LHBTI’ers een feit, soms al jarenlang. LHBTI’ers worden gelijkwaardig behandeld en kunnen volop participeren. De Pride Pelgrimage wil dankbaarheid uitdrukken voor wat bereikt is. Daarnaast wil de Pride Pelgrimage kerken en geloofsgemeenschappen die nog niet zover zijn, evenzeer aanmoedigen stappen te zetten naar meer inclusiviteit.

PRIDE PELGRIMAGE

Alexander Noordijk, mede-organisator van de Pride Pelgrimage en predikant van de Grote Kerk in Monnickendam, waar de Pride Pelgrimage start: “De nadruk ligt op de dankbaarheid. Nagenoeg alle kerken die we op de route Monnickendam-Amsterdam hebben uitgenodigd hun deuren open te zetten, hebben enthousiast hun medewerking toegezegd.”

Tijdens vorige edities van de Pride Pelgrimage deden alleen kerken mee die tot de Protestantse Kerk behoorden. Dit keer behoren echter vier van de tien kerken tot een andere kerkelijke denominatie: twee rooms-katholieke parochies, een korps (afdeling) van het Leger des Heils en de onafhankelijke basisgemeente Dominicus. Wielie Elhorst, LHBTI-predikant in Amsterdam en een van de pelgrimleiders: “We zijn erg blij met deze verbreding. Inclusiviteit is een zaak van alle kerken. Juist lokale kerken weten dat, want daar begint niet zelden de verandering.”

LHBTI staat voor: lesbisch, biseksueel, biseksueel, transgender, intersekse.

Pride Pelgrimage

De Pride Pelgrimage is op vrijdag en zaterdag 21 en 22 juli 2023. De start is op 21 juli om 8.30 uur in de Grote Kerk in Monnickendam. De pelgrimage eindigt op 22 juli om 10.30 uur in de Dominicus in Amsterdam. Vandaar sluit de Pride Pelgrimage aan bij de Pride Walk op de Dam om 12.00 uur.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.

Advertentie

Kloostercast