De presentatie van de digitale talkshow is in handen van Carlien Geelkerken (directeur VKMO) en Dominicanes zuster Holkje van der Veer. Vanuit het Netwerk Katholieke Vrouwen zal Laetitia van der Lans een praktische toelichting geven op het project. Ook bisschop Gerard de Korte zal als referent Vrouw en Kerk een bijdrage leveren. Vrouwen gaan in gesprek hoe zij de verdere invulling van het project voor zich zien, waarbij voor het publiek gelegenheid is om mee te doen.

LOGO-EN600-synode-2023

Het vrouwennetwerk schrijft: “De paus nodigt ons uit de komende periode verder na te denken over onder andere de gemeenschap en de praktische invulling van het geloof. Ook de positie van leken in de kerk komt nadrukkelijk aan bod. Bisdommen, parochies en andere kerkelijke organisaties gaan met elkaar in gesprek. Iedereen kan meedoen. Het project ‘Zij heeft een verhaal’ van het Netwerk Katholieke Vrouwen wil, in het kader van dit wereldwijde synodale proces, een goed podium bieden aan vrouwen.”

Vanaf 17 januari 2022 zal  via de website van het netwerk met een online vragenlijst antwoord gegeven kunnen worden op de kernvragen: Hoe is het om vrouw te zijn in de katholieke kerk? Waar beleef je vreugde aan? Welke verbeteringen zijn nodig? Welk advies zou je willen geven aan de synode 2023 in Rome? Deze vragenlijst is individueel te beantwoorden.

Het netwerk hoopt op mooie gesprekken en ontmoetingen. “De consultatie loopt tot 31 maart en op 8 april zal de eerste presentatie van de resultaten plaatsvinden. In april werken we verder aan de resultaten en in mei dragen we de uitkomsten over aan Mgr. De Korte, bisschop van Den Bosch en referent voor Vrouw en Kerk.”

Hiermee is het proces zeker niet ten einde, benadrukt het netwerk. “Hopelijk hebben we dan een nieuw begin kunnen maken van elkaar kennen, naar elkaar luisteren en samen verder bouwen aan de toekomst. Het Netwerk Katholieke Vrouwen sluit zich met het project ‘Zij heeft een verhaal’ aan bij katholieke vrouwenorganisaties wereldwijd, die bijdragen in dit synodale proces.”

Op 19 november jl. verzorgde het Netwerk Katholieke Vrouwen ook een digitale talkshow. In anderhalf uur gaf het netwerk een kijkje in de actualiteit met aandacht voor onder meer het eeuwfeest van stichting Melania. Mgr. De Korte en Laetitia van der Lans spraken over de bisschoppensynode voor een synodale kerk 2023. En Enaam Ahmed Ali, VN-vrouwenvertegenwoordiger vanuit de Nederlandse vrouwenraad voor 2022, sprak over de impact die klimaat en technologie hebben op het welzijn en de sociaaleconomische positie van vrouwen wereldwijd.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.