Met The Passion 40daagse en materialen om samen met anderen The Passion te bekijken en in gesprek te gaan, kan het paasverhaal breed gedeeld worden, stelt de PKN. Het bekende lichtgevende kruis van het tv-spektakel trekt dit jaar tijdens The Passion 40daagse door heel Nederland. Op verschillende plekken in Nederland stelt KRO-NCRV presentatrice Anita Witzier de vraag “Tegen wie wil jij zeggen: ik ben er voor jou?” en doet zij verslag van bijzondere ontmoetingen en indrukwekkende persoonlijke verhalen.

De veertigdagentijd begint op 17 februari, op Witte Donderdag 1 april doet The Passion Roermond aan voor de tv-uitzending. Meer informatie over The Passion 40daagse is te vinden op de website van de PKN.

#ikbenervoorjou

The Passion heeft dit jaar als thema #ikbenervoorjou. Dit thema is bedoeld om stil te staan bij de vraag wat het betekent dat Jezus er voor mensen wil zijn, én voor wie wij er willen zijn. “ ‘Ik ben er voor jou’, zegt Jezus tegen ons en daarvoor bracht hij het ultieme offer: Zijn leven. Die boodschap is de kern van het paasverhaal”, stelt Jurjen de Groot, directeur van de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk.

Lokale ondersteuning

The Passion kan een mooi startpunt zijn voor een gesprek met vrienden, buren of gemeenteleden over waardevolle levensthema’s, stelt de PKN. Daarvoor wordt gespreksmateriaal ontwikkeld voor kijkers thuis en plaatselijke gemeenten. Voor een predikant kan het een aanleiding zijn om met bijvoorbeeld dertigers aan de rand van de gemeente in gesprek te gaan.

Bij het organiseren van de The Passionwakes ondersteunt de Protestantse Kerk gemeenten en parochies met ideeën en materialen, waaronder het The Passionkruis. Het aansluitende concert wordt gegeven door artiesten en muziekgroepen die verbonden zijn aan Zingen in de Kerk, onderdeel van de Protestantse Kerk. Ruim veertig artiesten en uitvoerenden verlenen hun medewerking, van klassiek tot gospel, van koor tot band.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.