De tekst van de ramadangroet 2019 van de Raad van Kerken is te vinden op de website van de Raad als ook hieronder:

 

“Aan de moslimgemeenschap in Nederland,

Ieder jaar, volgens hetzelfde ritme, biedt de religieuze kalender ons de gelegenheid om stil te staan bij belangrijke gebeurtenissen. In het kerkelijk jaar is Pasen net geweest. De islamitische vastenmaand Ramadan begint nu. Het zijn jaarlijks terugkerende momenten tot bezinning.

Ook het gezamenlijk vieren van Bevrijdingsdag op 5 mei is zo’n jaarlijks terugkerend moment. Dit jaar valt het begin van de Ramadan ongeveer gelijktijdig met Bevrijdingsdag.

Al bijna 75 jaar vieren we de vrijheid.

De schokkende recente aanslagen wereldwijd, in Christchurch op een moskee, in Sri Lanka op kerken en hotels, en dichtbij, in Utrecht op een tram, laten ons zien dat in vrijheid leven niet vanzelfsprekend is.

Ieder jaar vieren christenen met Pasen dat het leven sterker is dan de dood. Ieder jaar staan we er bij stil dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. En ieder jaar roepen we op om samen de vrijheid te vieren.

Laten we ook dit jaar samen bezinnen, samen beleven en samen de vrijheid vieren. Wij wensen u een gezegende maand Ramadan toe.”

Tijdens de ramadan, een islamitische traditie van inkeer, wordt er tot het Suikerfeest (dit jaar 4 juni) tussen zonsopgang en zonsondergang gevast. De datum van de ramadan wisselt en heeft te maken met het begin van een nieuwe maan. Voor meer informatie over hoe moslims en andersgelovigen in Nederland de ramadan beleven: klik hier.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.