Afgelopen woensdag 20 maart belegde het Jacob Soetendorp Institute for Human Values een internationale samenkomst bij VNO-NCW ter voorbereiding op de tweedaagse VN-Conferentie ‘Living Water’.

Door: Kristof de Ridder

Het werd een ontmoeting op vier niveau’s: spirituele leiders, jeugd, business en civil society van over de hele wereld. De aanwezige religieuze leiders vertegenwoordigden zo’n 2,8 miljard mensen. Zo waren er onder anderen het hoofd van de Indiase imams Imam Ilyasi aanwezig, de aartsdiaken van de Grieks-orthodoxe kerk John Chryssavgis en Dinesh Suna, hoofd van de Wereldraad van Kerken, maar ook één van de 13 indigenous grandmothers, en diverse jeugdsprekers van de VN. Het Ministerie van Buitenlandse zaken prees de aanwezige spirituele/religieuze leiders voor hun hun cohesie en motivatie bevorderende rol.

Vandaag op wereldwaterdag worden de uitkomsten gepresenteerd die meegenomen worden naar de bespreking van de millenniumdoelen, later deze maand op Bali. De livestream van de conferentie is hier te volgen.

Kristof de Ridder is godsdienstwetenschapper
 

Nog geen reactie — begin het gesprek.