“Dit mooie aantal kan zich meten met het aantal Nederlandse pelgrims dat deelnam aan eerdere edities van de Wereldjongerendagen, zoals die in Krakau in 2016 en Madrid in 2011,” zegt projectleider Jochem Oor van WJD Nederland. “Het is een hoopvol signaal, dat aangeeft dat de Nederlandse jonge Kerk leeft en in de startblokken staat om in beweging te komen.”

Van het totale aantal Nederlandse deelnemers begin augustus in Lissabon, worden er ongeveer 800 verwacht bij de Nederlandse ‘Rise Up’-ochtenden op 2, 3 en 4 augustus. Tijdens die ochtenden gaan de deelnemende Nederlandse bisschoppen samen met de aanwezige Nederlandse jongeren in op de onderwerpen die paus Franciscus heeft bepaald voor de drie bijeenkomsten: Integrale ecologie (2 augustus), Sociale vriendschap (3 augustus) en Barmhartigheid (4 augustus). Deze onderwerpen zijn bepaald in navolging van de twee encyclieken van paus Franciscus: Laudato si’ (2015) en Fratelli tutti (2020). De bisschoppen die meegaan naar de WJD zijn mgr. Hendriks, mgr. Van den Hende, mgr. Mutsaerts, mgr. Van den Hout, mgr. Woorts en mgr. De Jong

Wanneer de Nederlandse WJD-gangers terug zijn in eigen land, kunnen zij volgens de organisatie ook in eigen land “het vuur verder dragen” door onder meer de landelijke Katholieke Jongerendag te bezoeken op 4 november 2023 in Veenendaal.

De laatste twee edities van de WJD vonden plaats in Krakau, Polen (2016) waar 3,5 miljoen bezoekers op afkwamen, en in Panama-Stad, Panama (2019) met 700.000 bezoekers. De Wereldjongerendagen begin augustus 2023 in Lissabon zullen naar verwachting meerdere honderdduizenden bezoekers trekken.

Meer informatie is te vinden op de website van WJD Nederland.

Bekijk de video

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.