samira
Samira I. Ibrahim

Na de uitreiking van de prijs op Terschelling daagde Ibrahim het publiek meteen uit: “We zitten in een morele crisis meer nog dan in een duurzaamheidscrisis.” Ze houdt zich als hydroloog en theoloog voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet zich via diverse projecten en organisaties in voor het bouwen aan duurzame, inclusieve en weerbare gemeenschappen. Daarnaast is zij Klimaatambassadeur voor de Toekomst vanuit ministerie van Economische Zaken en Klimaat en onder directe begeleiding van de klimaatgezant Prins Jaime de Bourbon de Parme.

Springtij is een toonaangevende organisatie op het gebied van duurzame ontwikkeling. Wat begon met een kleine honderd deelnemers is inmiddels uitgegroeid tot een groots driedaags Forum. “Springtij koppelt een inhoudelijk Forum aan kunst, cultuur, landschap, beleving en het eilandgevoel,”meldt de website. “Met de gedachte dat als hart en hoofd verbonden zijn, de handen vanzelf de juiste dingen gaan doen.”

Wubbo Ockels Brandaris Oeuvreprijs

Tijdens het Springtij Forum werd ook de prestigieuze Wubbo Ockels Brandaris Oeuvreprijs uitgereikt. Die ging dit jaar naar Johan Vollenbroek, voorzitter van MOBilisation. Volgens de jury is hij “al jarenlang een genuanceerde, volhardende en degelijke activist (…) met een hoog juridisch gehalte en precisie en het hart op de juiste plek.” Eerdere winnaars van deze oeuvreprijs zijn onder meer Jan Terlouw en Marjan Minnesma. De Wubbo Ockels Nova Zembla Prijs gaat daarentegen naar aanstormend en veelbelovend talent dat volop een oeuvre aan het opbouwen is.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.