De School voor Spiritualiteit is een initiatief van predikant, docent en schrijver Jos Douma. Naast cursussen zijn er webinars, podcasts en online retraites te vinden. Het aanbod van de School voor Spiritualiteit wil ook een antwoord zijn op wat Douma omschrijft als een ‘spiritueel tekort’ in, met name protestantse, kerken.

“Net als in de samenleving ligt de nadruk snel op actief zijn, druk zijn met programma’s, veel doen en organiseren – terwijl de binnenkant (de ziel) van waaruit we leven weinig voeding en ruimte ontvangt”, licht Douma toe. Dat tekort kan volgens hem geadresseerd worden door ruimte te maken voor spiritualiteit en spirituele activiteiten als meditatie, stil zijn en contemplatie.

josdouma_fotoDickVos
Jos Douma Beeld door: Dick Vos

Douma zette in maart 2020, bij de start van de coronacrisis, een geplande fysieke cursus om in een online cursus, zodat die toch door kon gaan. Vervolgens schreven zich meer dan 2000 mensen in. Ook bij cursussen die volgden, lag het aantal deelnemers hoger.

Dat smaakte naar meer, legt Douma uit. “Ik heb gemerkt dat heel veel mensen daarmee geholpen zijn en dat je online veel meer mensen tegelijkertijd kunt bereiken dan fysiek.” Op termijn sluit hij een fysieke cursus niet uit, maar de focus is en blijft online.

Introductie in spiritualiteit

Op vrijdag 3 september gaat de eerste cursus, getiteld ‘Geworteld leven’ van start. Deelnemers krijgen in elf weken een introductie in spiritualiteit. Vragen die aan de orde komen, zijn onder andere: Wat is spiritualiteit? Welke rol speelt de Geest in spiritualiteit? De cursus biedt ook handvatten om spiritualiteit praktisch te maken, door middel van oefeningen.

Meer informatie over de cursus en andere activiteiten is te vinden op de website www.levenindekerk.nl

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.