Het is 75 jaar geleden dat de atoombommen vielen op de Japanse steden Hiroshima en Nagasaki met honderdduizenden doden als gevolg. Over de impact van de bomaanslag op Hiroshima vertelt Setsuko Thurlow: “Ik was als kind getuige van zoveel menselijk lijden in Hiroshima. De oorlog was geëindigd en de soldaten kwamen thuis zonder benen, zonder armen, niet in staat om te werken. Maar ze kwamen tenminste thuis, er waren ook veel families waarvan de vaders nooit meer thuis kwamen. De vrouwen moesten voor de kinderen zorgen, en na de aanval werd iedereen dakloos. Mensen hadden geen plek om te wonen, geen voedsel om de kinderen te voeden. We waren semi-uitgehongerd en dakloos.”

Op de website van Pax voor Vrede is het hele interview te lezen. PAX wil de slachtoffers van Hiroshima en Nagasaki herdenken door aandacht te vestigen op de verschrikkelijke gevolgen van kernwapens en om duidelijk te maken dat kernwapens nooit meer gebruikt mogen worden. “Dit is belangrijk omdat er op dit moment nog steeds ongeveer 14.000 kernwapens in de wereld zijn. De meeste van deze wapens zijn vele malen krachtiger dan de bommen die in Hiroshima en Nagasaki gebruikt werden, en kunnen samen de aarde meerdere keren vernietigen,” zo schrijft de vredesorganisatie.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.