Er zijn vijf lesvideo’s in de maak op basis van de gelijknamige documentaire-serie Sign of the Times van de EO. Daarin zullen belangrijke passages en verhalen uit de afleveringen uitgelicht worden. Een presentatrice verzorgt zo een rustige uitleg rondom de soms aangrijpende verhalen uit de serie over mensenrechten, schrijnende ongelijkheid en wereldwijde revoluties. Aansprekend dus voor jongeren. Een van de belangrijke uitgangspunten: kunnen we ook begaan zijn met anderen dan met wie we dagelijks spreken, werken of koffie drinken? Aan elke lesvideo zal een werkvorm gekoppeld zijn waar het lesuur gevuld mee kan worden.

BirgitSign
Beeld door: Nieuw Wij/RV

Naast deze lesvideo’s hebben we losse les ideeën en werkvormen verzameld waar de docent zelf in de klas mee aan de slag kan. Alles is steeds gebaseerd op thema’s die in de documentaire centraal staan, namelijk Democratie, Klimaat, Religie, Ongelijkheid en Leiderschap. Actuele thema’s dus! Veel werkvormen hebben fysieke of creatieve elementen, en zijn er vooral op gericht om je leerlingen of studenten een frisse of kritische blik te geven op bovengenoemde thema’s. Zo is er een les over debatteren, over verschillende vormen van leiderschap, het voeren van een stilte discussie over het klimaat of gaat de klas aan de slag met het ontwerpen van een eigen levensbeschouwelijk symbool.

Ben je docent in het VO of MBO, schoolleider of ken je andere mensen die interesse hebben? Hou ons dan goed in de gaten. In juli zal het lespakket gelanceerd worden. We kijken nu al uit naar jullie reacties!

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.