De stichting Jozef ondersteunt maatschappelijk kwetsbare jongeren op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid en persoonlijke ontwikkeling. In het bijzonder jongeren met een detentie achtergrond, risico jongeren en hang-/zwerfjongeren.

Met het project Prospect helpt de stichting Jozef jongeren via een inspirerend coachingstraject om een nieuwe start te maken. Jaarlijks krijgen 10 jongeren de kans om een opleiding te volgen en helpen en worden ze met professionele begeleiding geholpen bij het vinden van een vervolgopleiding, stage of baan. “Geweldig dat er zoveel steun voor ons project is. We hebben naar de uitreiking ook de jongeren meegenomen. Zij waren ook onder de indruk. Deze prijs geeft ons de mogelijkheid om nog 10 extra jongeren een nieuwe start te geven”, aldus Vallery Linger, oprichter van de stichting.

Fonds Kerk en Wereld

Iedere twee jaar looft Fonds Kerk en Wereld een prijs uit aan jongeren die een project of actie willen opstarten voor een betere maatschappij. Uit de 53 inzendingen selecteerde de vijfkoppige jury 4 projecten voor een pitch op het symposium. Uit de genomineerden Moneyfit Haarlem, Frapp (Franciscaanse Beweging), De Kwekerij Amsterdam en Prospect (St. Jozef) sprong laatstgenoemde het meest in het oog. Zij ontvingen dan ook de hoofdprijs van € 10.000,-. De andere initiatieven gingen met een prijs van € 5.000,- naar huis.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.