In 1345 geschiedde een hostiewonder aan een zieke in de Kalverstraat: het Mirakel van Amsterdam. De plaats van het wonder wordt nu gemarkeerd door de Mirakelkolom aan het Rokin. In de middeleeuwen vierden de christenen dit wonder met een feestelijke Mirakelprocessie. Vanaf 1881 door een nachtelijke omgang in stilte, het werd hiermee de inspiratiebron voor alle stille tochten in Nederland.

Uniek aan de Stille Omgang zijn de stilte, het ontbreken van uiterlijk vertoon, het duistere uur en de zwijgende verbondenheid van de duizenden gelovigen, katholieken én protestanten. De Omgangers weten zich al biddend en mediterend verbonden met Jezus Christus die zich aan alle mensen van goede wil geeft als leeftocht voor onderweg. Het motto, de intentie van dit jaar 2018, is Eucharistie = Leven. Eucharistie betekend letterlijk dankzegging en daarmee is een eucharistisch leven een leven van dankbaarheid.

In de Stille Omgang geven vele christenen uiting aan hun geloof, op een bescheiden wijze die ieder tot nadenken stemt en bijdraagt aan het tolerante klimaat van ons land.

Er is een speciale jongerenviering in de Moses & Aaronkerk aan het Waterlooplein waar circa 275 jongeren aan deel zullen nemen. Dit programma start om 19.30 uur en de mis begint om 22 uur.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.