LGBT Asylum Support staat Ahmed al jaren intensief bij in zijn asielprocedure en startte een inzamelingsactie op onder de titel #HartvoorAhmed. Het persbericht werd in de media opgepakt en gedeeld via social media. En alhoewel er een paar keer geprobeerd was om een cheque aan te bieden, bleven donaties maar binnenkomen. Afgelopen weekend ontving Ahmed samen met zijn partner Emil in de Reguliersdwarsstraat een enorm geldbedrag van 2200 euro (en 2 euro). Ahmed was volledig overdonderd door de hoogte van het bedrag.

Hij kan nu een nieuwe fiets en telefoon kopen: “Thank you, really, thank you. I feel so, so happy today. What ever before I don’t feel this until now, crying from happiness, feeling safe and proud!”

Ahmed doneerde een kwart van het verzamelde geldbedrag aan LGBT Asylum Support voor alle steun die hij ontvangt. De stichting is volledig afhankelijk van giften. Datzelfde weekend kwam bij de stichting echter een verzoek binnen van een lhbti-asielzoeker waarbij zijn tandartskosten niet gedekt worden door de verzekering van GZA (Doktersdienst). Al bijna twee jaar had hij kiespijn en moest er een (kostbare) wortelkanaalbehandeling plaatsvinden. Een andere optie was om de kies te laten trekken. Sandro Kortekaas, voorzitter LGBT Asylum Support: “Zo’n prachtige, onverwachte gift kan direct gebruikt worden in een uitzonderlijke situatie die we helaas vaker meemaken, maar waarvoor we niet de middelen hebben. Dat lag nu anders. Dank daarom aan iedereen voor grote en kleine giften. Dank ook aan iedereen die een hart heeft niet alleen voor Ahmed maar voor alle kwetsbare lhbti-asielzoekers in Nederland.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.

Advertentie

Kloostercast