Het wordt volgens de organisatoren een bijzondere avond die in het teken staat van het thema “op de vlucht”. Aan de hand van theater van de bekende Irakese theatermaker Akram Assam over “green zones” en “red zones” gaan de hosts Mounir Samuel en Minella van Bergeijk in op de zones in onze samenleving en wat onze groene zone (Nederland en de EU) voor rode zones voor anderen creëert. Daarnaast is er muziek van de Syrische artiest Wasim Arslan, die muziek gebruikt als vorm van heling en traumaverwerking.

Fotoshoot Mounir & Minella_Fotoshoot Mounir & Minella door Nienke van Denderen Fotografie-421647026624064
Minella van Bergeijk en Mounir Samuel Beeld door: Nienke van Denderen

Centraal staat de reis naar de wrede buitengrenzen van de Europese Unie en de Walk of Shame (‘Schaamteloop’) die activist Rikko Voorberg, Minella van Bergeijk (CEO Tearfund) en journalist Mounir Samuel hebben afgelegd. Ze reisden langs diverse Bosnische steden om vluchtelingen te bezoeken die leven in kraakpanden en tentjes. Niet als weldoener, maar om de vluchtelingen iets terug te geven van hun menselijkheid. Alvast meer lezen hierover kan via dit artikel in de Groene Amsterdammer.

Volgens de organisatie is het een “erg actueel thema met een heel persoonlijke en intieme weerslag”. Tijdens de avond zijn er kunstenaars en artiesten die voortdurend “on the move zijn” en de organisatie hoopt dat belangstellenden die erbij zijn met hen willen meebewegen.

Sunday Sessions, zondag 29 mei 2022. Tijd: 19.00 uur inloop en 19.30 uur start. Locatie: Meet Berlage, Oudebrugsteeg 9, 1012 JN Amsterdam. Sunday Sessions is een samenwerking van MOUNIR Media Art Culture, Meet Berlage en Tearfund Nederland. Entree: pay as you like.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.