De Prinsjesdagviering wordt sinds 2000 georganiseerd door twintig landelijke en  Haagse religieuze en levensbeschouwelijke organisaties. Humanisten, christenen, joden, moslims, hindoes, boeddhisten, sikhs, Brahma Kumaris, bahá’ís en soefi’s werken samen.

Het veelkleurige moment van bezinning wordt traditiegetrouw bijgewoond door leden van het kabinet, het parlement en het Haagse college van burgemeester en wethouders. De viering begint om 10.20 uur en wordt live uitgezonden door KRO-NCRV en HUMAN op NPO2 en is daarna online terug te kijken via npostart.nl.

De bijeenkomst van dit jaar heeft als thema ‘Geloof in vrijheid en vrede – draag je eigen steentje bij’. “Misschien meer dan ooit kunnen regering, parlement en burgers inspiratie gebruiken om in deze ongekende crisis gericht te blijven op een solidaire, rechtvaardige en duurzame samenleving waarin vrijheden gewaarborgd zijn”, stelt de organisatie in een persbericht.

Onderdeel van de bijeenkomst zijn filmpjes waarin mensen vanuit de tien deelnemende religies en levensbeschouwingen vertellen hoe hun levensovertuiging hen inspireert om concreet gestalte te geven aan vrede en vrijheid.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.