Tijdens het symposium kijken we naar water als bedreiging, water als levensbron en water als reiniging – drie thema’s waar de interactie met zingeving invoelbaar wordt. De eerdergenoemde vraagstukken zijn volgens de ‘groene’ patriarch Bartholomeüs, spiritueel leider van 300 miljoen orthodoxe christenen, namelijk niet alleen natuurwetenschappelijk, economisch of politiek van aard, maar vragen om een verandering van onderliggende waarden. Het symposium analyseert de vragen dan ook op een viertal niveaus: wetenschap, economie, politiek en religie.

Dikwijls roepen de vragen doemscenario’s op. Patriarch Bartholomeüs oriënteert ons op een perspectief van hoop, te midden van deze vragen. Geheel in lijn met de theologie van de patriarch beoogt het symposium samenwerking te stimuleren tussen steden, overheid, bedrijfsleven, religieuze gemeenschappen, jongeren, ngo’s en academie. De eerste dag zal gehouden worden aan de VU, de tweede dag bij ABN AMRO op de Zuidas.

De ochtend van 6 november – met bijdragen van jongeren, patriarch Bartholomeüs, Jeroen Aerts (professor watermanagement), CEO Pieter van Oord, kardinaal Turkson en Iyad Abumoghli (Verenigde Naties) – zal gehouden worden in de aula van de Vrije Universiteit om zoveel mogelijk mensen de mogelijkheid te geven om het event bij te wonen.

Voor meer informatie en inschrijving: www.vu.nl/watersymposium.

Het symposium wordt mogelijk gemaakt door een breed consortium bestaande uit o.a. Oecumenisch Patriarchaat, Verenigde Naties, Vrije Universiteit, DSTS, ABN AMRO, Van Oord, Cordaid, Stad Amsterdam en Amsterdam International Water Week.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.