“Het is een missionaire activiteit die onder de noemer ‘Daarom Pasen’ mensen in Nederland op een toegankelijke wijze wil laten ervaren waar het met Pasen echt om draait,” zo meldt de Protestantse Kerk. Het is een vervolg op de actie ‘Daarom Kerst’, waarbij meer dan 30.000 cd’s zijn verstuurd.

“Pasen is voor veel mensen tegenwoordig het feest van paaseieren en de paasbrunch. De echte betekenis van Pasen kennen we helaas steeds minder”, zegt organisator Daan Damsteeg. “Pasen is het feest waarop we mogen vieren dat Jezus opstond uit de dood en dat het kruis waaraan Hij stierf niet het einde is, maar een nieuw begin van verzoening tussen God en mensen. Het wonderbaarlijke verhaal van Gods liefde en genade voor alle mensen. Dat cadeau willen we graag delen via deze gratis cd.”

De liederen zijn pas in 1909 opnieuw ontdekt door James Rendel Harris. Componist Sjoerd Visser vertaalde de liederen van het Syrisch, een vorm van het Aramees – de taal die Jezus en Zijn leerlingen spraken, naar het Nederlands. En gebruikte naast westerse instrumenten ook de Syrische luit.

Over ‘Daarom Pasen’
‘Daarom Pasen’ is een project van de Protestantse Kerk in Nederland en Kerk in Actie. “De cd’s zijn ook bedoeld om mensen buiten de kerk, of aan de rand van de kerk, te laten kennismaken met het Paasevangelie,” zo meldt een woordvoerder van de Protestantse Kerk. Meer informatie vind je via deze link.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.