Jadnanansing is de dochter van een Surinaams/Hindoestaanse vader en een Arubaanse moeder. Ze werd geboren in Leiden en studeerde daar ook Rechten. Ze bekleedde diverse maatschappelijke functies, waaronder die diversiteitsmanager bij de Nederlandse Publieke Omroep, adviseur jongeren bij de NOS en presentator en programmamaker bij Multiculturele Televisie Nederland en de omroep Organisatie Hindoe Media. Van 2010-2016 was ze lid van de Tweede Kamer voor de Partij van de Arbeid. Daarna werkte zij als programmamanager Strategie en Externe betrekkingen op het Albeda College in Rotterdam. Sinds de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2019 is ze voorzitter van het stadsdeel Amsterdam Zuidoost.

“Wijsheid en inzicht komen altijd in drieën,” zegt ze. “Mijn columns wil ik schrijven vanuit drie elementen: wetenschap, gemeenschap en mijn persoonlijke ervaringen.” Naast haar bestuurswerk geeft ze colleges aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het vak dat ze daar geeft, noemt ze Law and Love als “een wetenschappelijke zoektocht naar rechtvaardigheid.” Dat vindt ze belangrijk. “Want de oude roep om Law and Order heeft ons uiteindelijk niets gebracht.”

Jadnanansing wil putten uit casussen en verhalen die ze als bestuurder tegenkomt in Amsterdam, een stad waarvan de bevolking bestaat uit mensen met meer dan 170 nationale achtergronden. “Het gaat me om verhalen die voor iedereen in Nederland relevant zijn, omdat ons land steeds diverser en veelkleuriger wordt.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.