Heilige-Familie-de-Kruijf
Heilige Familie uit de Amstelkerk Beeld door: Co de Kruijf

Ouders met een baby op de vlucht, samengestelde gezinnen, kinderen met twee vaders, twee moeders of juist maar één. Het is van alle tijden, zo blijkt als je de afbeeldingen van de bekendste familie uit de christelijke traditie, Maria, Jozef en het kind Jezus, bekijkt.

Curator Marian Duff van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder vroeg families met verschillende culturele en religieuze achtergronden het verhaal van hun familie te delen. De Amsterdamse fotografen Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman fotografeerden hen. Deze familieportretten maken deel uit van thematisch bijeen gebrachte kunstwerken uit de collectie van Museum Ons’ Lieve Heer op Solder. Schilderijen en beelden laten zien dat de Heilige Familie door de eeuwen heen anders werd afgebeeld, telkens passend bij de tijdgeest.

De jonge Amsterdamse dichter en schrijver Gershwin Bonevacia (25) is voor Familie geportretteerd en vertelt in de presentatie over zijn familie: “Mijn moeder en vader zijn gescheiden toen ik acht jaar was. Ik heb een zus en broertje van moederskant en een zusje van vaderskant. We zien elkaar niet dagelijks, maar mijn beide ouders zorgen ervoor dat we verbonden blijven.”

Open/ meer informatie

De tentoonstelling ‘Familie’ is geopend van 3 november 2018 tot en met 3 februari 2019 in Museum Ons’ Lieve Heer op Solder, Oudezijds Voorburgwal 38-40 in Amsterdam.
Klik hier voor meer informatie over de tentoonstelling ‘Familie’.
Kijk hier voor een workshop poëzie door Gershwin Bonevacia in november 2018.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.