De twaalf inzendingen zijn van Margriet van Breevoort, Oussama Diab, Rinske van Dijk, Jet van Helbergen en Judith Scholte, Rieteke Hoogendoorn, Pavèl van Houten, Felipe van Laar, Sarah van der Lijn, Lego Lima, Jeanne Rombouts, collectief We Sell Reality en Zindzi Zwietering.

Carolien Croon, directeur Bijbels Museum, is op 2, 4 en 5 november van 11.30 tot 12.45 uur bij de tentoonstelling aanwezig om (hernieuwd) kennis te maken, vragen te beantwoorden én samen te genieten van al dat moois. Het reserveren van tickets is verplicht.

Kom je liever op eigen gelegenheid op een ander moment of wil je mensen op de tentoonstelling attenderen? De Westerkerk is geopend van maandag tot en met zaterdag tussen 10.00 en 15.00 uur. De entree is gratis, reserveren is verplicht.

Maximaal 30 mensen

De Westerkerk is net als een museum een doorstroomlocatie. De tentoonstelling kan daarom doorgaan, met maximaal 30 bezoekers met een mondkapje per tijdslot.

Bijbels Museum, The Turn Club en de Westerkerk Amsterdam nodigen alle bezoekers van harte uit in de tentoonstelling voor een persoonlijke ontvangst door Carolien Croon op drie volgende tijdslots in de Westerkerk Amsterdam.

– 2 november om 11.30 uur
– 4 november om 11.30 uur
– 5 november om 11.30 uur

In verband met Covid-19 is reserveren verplicht: https://bit.ly/34BZcZH

Extra activiteiten bij de tentoonstelling

Elke dinsdag en donderdag van 10.00-11.15 uur is Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk én lid van de curerende commissie, in de kerk aanwezig voor een gesprek over de tentoonstelling en het onderliggende thema.

Ook zijn er drie laagdrempelige lunchbijeenkomsten bij de tentoonstelling, waarin deelnemende kunstenaars in de Westerkerk met elkaar en het publiek in gesprek gaan over hun werk onder leiding van Merlijn Twaalfhoven, Herman Koetsveld en Carolien Croon. Organist Evan Bogerd speelt aan het slot van elk gesprek improvisaties gebaseerd op het werk van de aanwezige kunstenaars:

4 november 13.00 -13.40 uur – Felipe van Laar & Zindzi Zwietering
11 november 13.00 – 13.40 uur – Pavèl van Houten & Judith Scholte en Jet van Helbergen
18 november 13.00 – 13.40 uur – Rinske van Dijk & collectief We Sell Reality
Entreeprijs lunchbijeenkomsten: 5,00 euro per persoon. In verband met corona is reserveren verplicht via https://bit.ly/34BZcZH. Reserveren aan de deur is ook mogelijk.

Nieuwe aarde

NIEUWE AARDE is een tentoonstelling waarin kunstenaars laten zien welke wegen zij zien voor een nieuwe wereld na Covid-19. Zo zien zij een wereld waarin natuur en techniek zijn samengesmolten, waarin ongedocumenteerden wél zeggenschap hebben over hun leven, en waarin een regen van bewustzijn op de aarde neervalt, zodat de mensheid begrijpt wat hem te doen staat.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.