Naar aanleiding van 100 jaar Wapenstilstand wijdt PARCUM een tentoonstelling aan de betekenis van religie in conflicten en verzoening doorheen de tijd. Hoewel de Eerste Wereldoorlog niet door een godsdienstconflict was ingegeven, was religie ook daar nooit ver weg. Beide partijen schaarden God aan hun zijde. En ook soldaten, eindeloos wachtend in de modder van de loopgraven, zochten toevlucht in hun geloof.

‘Religie – Helend – Verdelend’ neemt u mee in de delicate verhouding tussen religie, oorlog en vrede. Wat is de betekenis van religie in conflict en verzoening? Wat doet dit met geloofsbeleving? En welke invloed heeft dit op de kunsten? De tentoonstelling biedt geen pasklare antwoorden, maar laat ons nadenken over welke rol religie en levensbeschouwing kan spelen in de diverse samenleving van vandaag.

Parcum3
Beeld door: Flickr/ PARCUM

In deze tentoonstelling presenteert PARCUM historische cultuurobjecten uit tal van museale en religieuze collecties in combinatie met werk van enkele internationale hedendaagse kunstenaars. Zo zal er werk te zien zijn van Yael Bartana (°1970, Israël), Michael Rakowitz (°1973, VS/Irak) en Wael Shawky (°1971, Egypte).

Praktische informatie

‘Religie – Helend – Verdelend’ loopt van 8 november 2018 tot en met 10 maart 2019 in PARCUM, Abdij van Park 7, 3001 Leuven.
Tickets: € 10 (standaard), € 8 (kortinghouder), € 5 (12-18 jaar ), gratis voor -12 jaar
Meer info op www.parcum.be.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.