In Het Transformerende Geloofshuis gaat het publiek de ontmoeting aan met ‘’de ander’’; een wisselende religieuze speler. Het Transformerende Geloofshuis gaat over de vraag wat een interreligieuze ontmoeting is en hoe je deze aangaat. Het werk roept vragen op over wat openen naar de ander / het andere is, wat iemands “binnenruimte” is en wanneer een ruimte een religieuze ruimte wordt.

Mantel: ‘’In het veld is veelal sprake van dialoog, gezamenlijk eten of wandelen. Dit zijn vormen welke absoluut noodzakelijk en waardevol zijn, maar ik ben benieuwd naar creatievere en spannendere manieren. Het Transformerende Geloofshuis beschouwt de ontmoeting op zichzelf als een kunstwerk. Aan de hand van diverse kunstgrepen (het delen van rituelen, gespreksvormen, theatrale interventies) wordt een ruimte gecreëerd waarbij met verruimde blik naar religie kan worden gekeken. Op deze manier wordt de ontmoeting zowel cognitief als invoelbaar en is de ontmoeting een tot kunstvorm gemaakte ervaring’’.

De performer hoeft geen professionele spelersvaardigheden te hebben, hij/zij speelt als het ware zichzelf. De inbreng van de performer is 5-10 minuten in een totaal van 15-20 minuten. Welwillendheid en openheid naar een creatief proces en het delen van jouw religieuze wereld met een publiek zijn het belangrijkste. Per performer wordt een tijdsbesteding van maximaal twee tot drie dagen gevraagd:

– één dagdeel in juni / kennismaking
– één dagdeel tussen 26 en 29 juni / repetitie
– één tot twee dagen tussen 5 en 14 juli / speeldata

Een islamitische performer heeft zich reeds aangemeld, op dit moment wordt nog gezocht naar performers uit de hindoeïstische, boeddhistische, joodse, christelijke of andere religieuze stromingen. Er is een kleine vergoeding beschikbaar. Heb je interesse om deel te nemen of ken je iemand die je geschikt lijkt? Voor aanmelding, vragen of opmerkingen: studiomantel@gmail.com

Over Sophie Mantel (1989)

Als kind uit een protestants gezin was Sophie al op jonge leeftijd gefascineerd door kerkgebouwen en het moment waarop de dominee zijn zegening gaf. Tijdens haar opleiding tot theaterregisseur aan de Toneelacademie Maastricht maakte ze haar afstudeervoorstelling Ik Geloof Het Wel waarbij ze in haar oude kerk in Sassenheim 200 ontmoetingen creëerde tussen bewoner en bezoeker. Na divers opdrachtwerk en eigen werk in de museale en modewereld besloot Sophie haar fascinatie voor de ontmoeting, religie en kunst bij elkaar te brengen door zich specifiek te richten op kunstprojecten over interreligieuze ontmoeting.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.