De moskeekoepels roepen iedereen op om “gul te geven aan de hulporganisaties die werkzaam zijn ter plaatse en die hard werken om de noden van de slachtoffers te verzachten. Uw steun is in sha Allah van onschatbare waarde en helpt om het leed te verminderen en de heropbouw van de getroffen gebieden te versnellen”.

De koepels doen een oproep om samen op te trekken en de slachtoffers de steun bieden die zij nodig hebben. “Moge Allah Ta’ala de slachtoffers en families in Turkije en Syrië bijstaan en hen kracht en troost brengen in deze zware tijden.”

Veel organisaties komen in beweging, waaronder ook Kerk in Actie dat veel contacten heeft in Noord-Syrië. Vanuit het noodhulpprogramma dat in Syrië al jarenlang actief is, ondersteunt Kerk in Actie lokale kerken maximaal. “Geef voor de zo zwaar getroffen bevolking van Syrië,” schrijft de organisatie op haar website. “Kerk in Actie werkt in Syrië, niet in Turkije. Daarom vragen we je hulp voor de slachtoffers in Syrië. Uiteraard gaan onze gebeden net zo hard uit naar de getroffen bevolking van Turkije.” De partnerkerken in Syrië vangen alle slachtoffers op, ongeacht hun achtergrond of religie.

Het Rode Kruis heeft Giro 7244 geopend voor de slachtoffers van deze natuurramp van ongekende omvang. Het Rode Kruis heeft op Giro 7244 in de loop van dinsdag 7 februari meer dan 2 miljoen euro binnen gekregen, zo meldt het ANP.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.