Maria Magdalena intrigeert. De Bijbel vertelt dat Jezus haar van zeven demonen bevrijdt. Ze is aanwezig bij de kruisiging en de eerste getuige van de opstanding. In de latere traditie wordt zij verbonden met de naamloze vrouw die bekendstaat als zondares en die de voeten van Jezus zalft. Zo ontstaat het beeld van de prostituee. In andere boeken wordt zij voorgesteld als de leerlinge met wie Jezus een bijzondere band had of zelfs getrouwd zou zijn.

Een vrouw met veel gezichten dus en dat is ook te zien in Museum Catharijneconvent in de tentoonstelling Maria Magdalena (25 juni tot en met 9 januari 2022). Ter gelegenheid hiervan organiseren radioprogramma Zin in weekend, Museum Catharijneconvent en magazine De verwondering een schrijfwedstrijd waarin Maria Magdalena centraal staat.

De opdracht

Verwoord in een persoonlijk getinte miniatuur van maximaal 300 woorden of een gedicht van maximaal 20 regels wat Maria Magdalena voor jou betekent.

De deskundige jury bestaat uit:
• Wilfred Kemp, KRO-NCRV-presentator en eindredacteur levensbeschouwing (voorzitter)
• Lieke Wijnia, conservator van de tentoonstelling Maria Magdalena
• Caroline Vander Stichele, hoogleraar Bijbelwetenschappen Tilburg University
• Sander de Kramer, KRO-NCRV-presentator Zin in weekend
• Rosita Steenbeek, schrijfster

Zo werkt het

Stuur jouw miniatuur voor 30 september 2021 per e-mail naar [email protected]. De jury kiest een aantal genomineerden uit. De winnaar wordt in november bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van het radioprogramma Zin in weekend in Museum Het Catharijneconvent. De winnaar ontvangt een oorkonde en een bedrag van € 250,-.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.