Het onderzoek geeft een inzicht in de betekenis die de begrippen vrijheid en onvrijheid voor Bosniërs en Irakezen hebben, in de ervaringen die zij hebben met herdenken en in de toekomstbeelden die zij hier bij hebben. De conclusies van het onderzoek zijn bedoeld om een bijdrage te leveren aan het denken over de toekomst van het herdenken van oorlogsslachtoffers en het vieren van de bevrijding en vrijheid in Nederland.

Eén van de conclusies uit het onderzoek is dat de geïnterviewden meer ruimte willen om de verhalen van vluchtelingen te delen. “Het meest problematisch is dat er geen ruimte is om persoonlijke ervaringen met anderen te delen. Er wordt in Bosnië, maar ook in Nederland, veel te weinig gepraat door de Bosniërs, is een algemene  constatering. Dat zou wel moeten, niet op politiek, maar juist op persoonlijk vlak. Wellicht dat hier in Nederland een begin mee gemaakt kan worden”, schrijven de onderzoekers.

Het onderzoek is te downloaden van de website van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.