De Jacoba van Tongerenlezing is vernoemd naar de protestantse verzetsstrijder Jacoba van Tongeren. In de Tweede Wereldoorlog ging zij vanuit haar geloof in verzet ging tegen onrecht en geweld. Natuur en milieu waren voor haar van het grootste belang. In haar dagboek schreef zij: “Hoe dikwijls, juist in de bezettingsjaren toen alles ons ontviel, werd ik getroffen door de schoonheid der natuur die bleef”.

Jacoba-van-Tongerenlezing_PKA

De gelijknamige lezing wordt uitgesproken door vrouwen die hun sporen hebben verdiend in het verzet tegen actuele maatschappelijke misstanden. Marianne Thieme spreekt dit jaar over het klimaatdebat en de rol van christenen daarin. Een panel van vier jongeren die bij het klimaat betrokken zijn, reageert op de lezing. Moderator is journalist Wilfred Scholten.

De Jacoba van Tongerenlezing vindt plaats op vrijdag 17 september vanaf 15.30 uur in de Keizersgrachtkerk in Amsterdam. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden verplicht. Meer informatie is te vinden op de website van de Protestantse Kerk Amsterdam.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.