Helaas, de paradox is: hoe meer uitleg, des te minder men ervan begrijpt. Waarom kan men van de islam zoveel tegengestelde zaken zeggen? En hoe kunnen we toch het ‘ware gezicht’ van de islam achterhalen? Is het voldoende om de Koran te lezen? Kunnen we tot slot te weten komen hoe deze godsdienst – met een miljard gelovigen – onze levenswijze en de wereldvrede belaagt of verrijkt?

In dit helder geformuleerde boek, dat eerder deze week is verschenen bij uitgeverij Berne Media, legt Adrien Candiard uit waarom de islam niet eenvoudig te duiden is, maar hij biedt ons wel meer inzicht.

islambegrijpen

Enis Odaci van Stichting Humanislam zegt over dit boek: “Candiard weet als christen zeer goed de vele fijngevoeligheden in de islamitische theologie en cultuur te duiden voor een breed publiek. Zwart-wit analyses bestaan niet in zijn vocabulaire en dat vormt een welkome, genuanceerde aanvulling op het islamdebat.”

Adrien Candiard (1982), opgeleid als historicus, trad toe tot de orde der Dominicanen en studeerde vervolgens theologie. In 2012 vestigde hij zich in Cairo, legde zich toe op het leren van Arabisch en behaalde zijn master in Islamstudies aan de Amerikaanse universiteit aldaar. Hij is verbonden aan het Dominicaans Instituut van Oosterse Studies.

Boekgegevens:

Aantal pagina’s: 143 pagina’s | Prijs: € 16,90 | ISBN: 978 90 8972 266 9 | vertaald uit het Frans door Joanne Seldenrath | Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.