Aan het woord komen verschillende voorgangers, jonge vluchtelingen, juristen, politici en hulpverleners die jonge vluchtelingen bijstaan. Voor meer informatie en de livestream kunnen mensen terecht op wakevoorvluchtelingen.nl. De organisatie schrijft: “Waak met ons mee!”

De Wake voor vluchtelingen is een initiatief van Stek, stichting voor stad en kerk, de Protestantse Kerk  Den Haag en de Protestantse Diaconie Den Haag, dezelfde organisaties die het voortouw namen voor het kerkasiel en de non-stopviering in Bethel (oktober 2018-januari 2019). Nadat in januari 2019 het politieke akkoord over het Kinderpardon werd gesloten, werd het kerkasiel beëindigd.

“Ondanks het succes van het kerkasiel wisten we: bewaken, waakzaam zijn voor hoe in Nederland met vluchtelingen wordt omgegaan blijft nodig,” aldus de organisatoren. “Daarom organiseren we jaarlijks op Wereldvluchtelingendag, 21 juni, een wake om aandacht te vragen voor een humaan vluchtelingenbeleid en menswaardige voorzieningen voor en behandeling van vluchtelingen. Zo willen we betrokkenheid inspireren en stimuleren, relevante informatie delen en publieke aandacht genereren.”

Contact: www.wakevoorvuchtelingen.nl, [email protected], (070) 318 16 16. Bethel: Thomas Schwenckestraat 28, 2563 BZ Den Haag, www.betheldenhaag.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.