Ze maken ze zich kwaad om de verschrikkelijke omstandigheden waarin vluchtelingen verkeren in Griekenland; dominee Rikko Voorberg, kunstenaar Tinkebell en Firma Hoe Dan Wel. Zij zijn initiatiefnemers van ‘We gaan ze halen’. In de uitzending van Brandpunt van afgelopen week bleek hoe jonge vluchtelingen zich prostitueren in parken in Athene, uit pure wanhoop. “Wij hebben iets beloofd, maar die vluchtelingen zitten er nog door politieke traagheid” zegt Suzan Doodeman (Firma Hoe Dan Wel): “We zijn gewone Nederlanders die aan politici duidelijk maken dat er haast moet worden gemaakt met het ophalen van de mensen in nood die daar vastzitten. Beloofd is beloofd.”

Op woensdagmiddag 30 november gaan ze rijden naar Den Haag. Als 300 chauffeurs zich opgeven, gaat de optocht door. Ze mikken op 1000 auto’s, want dan zou de belofte die een jaar geleden is gemaakt (4000 vluchtelingen overnemen uit Griekenland, momenteel 16% gerealiseerd) in één keer waar kunnen worden gemaakt. “Vanwege onze Turkije-deal zitten mensen daar nu muurvast, gevlucht voor de oorlog, gevangen achter prikkeldraad. Het idee van relocatie was een goed idee, maar dan moet je het wel gaan doen en niet lafjes gaan zitten wachten op de andere landen van Europa. Een trots Nederland komt zijn beloften na – beloofd is beloofd,” aldus de initiatiefnemers. “Ze moeten worden gehaald, linksom of rechtsom, daarvoor bieden we ons in Den Haag aan als chauffeurs.”

Inschrijven kan op www.wegaanzehalen.nl.

Bron: Wegaanzehalen.nl

Greco Idema

Greco Idema

Hoofdredacteur

Greco Idema is eigenaar van Bureau Intermonde, een interreligieus advies- en organisatiebureau. De afgelopen jaren ontwikkelde hij (soms …
Profiel-pagina
Al 20 reacties — praat mee.