De Walk of Shame is een tocht van schaamte en frustratie, samen met de mensen die via de gevaarlijke Balkanroute hun heil in Europa zoeken. Rikko Voorberg zegt op de website Grenzeloos: “We zijn geraakt door de enorme hoeveelheid verdrietige en gefrustreerde reacties. Iedereen ziet in dat er geen politieke mogelijkheden meer zijn, maar je schaamt je toch kapot? Dan maar de schaamte uiten én op menselijk niveau contact maken met de mensen die het slachtoffer zijn van dit politieke onvermogen.” Voorberg is voorzitter van het op te heffen We Gaan Ze Halen en mede-organisator van deze Europese Walk of Shame.

Live Videoverslag

Groepen mensen uit Europa lopen samen met vluchtelingen de zware route over de Balkan van Griekenland naar Italië. Dagelijks zullen ze via video live verslag doen. Tegelijk worden in heel Europa evenementen georganiseerd. Mede-initiatiefnemers van de Walk of Shame zijn de mensen achter de Civil March For Aleppo, zij trokken in 2016 al eens over de Balkan in omgekeerde richting. Hun vredesmars van Berlijn naar de grens van Syrië werd genomineerd voor de Nobelprijs voor de Vrede.

Buiten slapen, rond kampvuurtjes

Voorberg: “Mensen kunnen zich aanmelden om mee te lopen, anderen om vanuit huis symbolisch mee te lopen. Vanaf 9 april tot 9 mei zullen er kleine groepjes de zware tocht over de Balkan maken, samen met degenen die dat doen in de hoop asiel te vinden in Europa. Zij zullen afzien van hun Europese privileges, een soort vasten. Niet in hotels slapen, niet in restaurants eten langs de route – de meesten restaurants laten namelijk geen migranten binnen.”

“Buiten slapen, rond kampvuurtjes thee drinken en het menselijke dat door de EU wordt afgebroken in ere herstellen door met degenen op te trekken die slachtoffer zijn van Europees onvermogen. In die tijd elke avond een live verslag, tot die tijd bewustwording, evenementen en je opgeven om betrokken te raken.”

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.