Het invoeren van ecocide-wetgeving is een praktische en effectieve stap om op een respectvolle manier om te gaan met de schepping, met Moeder Aarde, zo stellen de initiatiefnemers. Tijdens het webinar kan worden geluisterd naar verschillende perspectieven vanuit verschillende tradities. Ook staat de vraag centraal wat kan worden gedaan om ecocide-wetgeving te bevorderen. Het webinar bestaat uit twee delen. Ten eerste een introductie over het thema en ten tweede een reflectie over wat de deelnemers in hun eigen situatie kunnen doen. Voor het programma en de inschrijving kunnen geïnteresseerden kijken op de website van de organisatie.

Vorige week trokken kerkleiders in Nederland aan de bel wat betreft het klimaat en de aarde. Dat was geen nadrukkelijke oproep voor ecocide-wetgeving, maar kwam daar wel in de buurt. In een brief aan de regering riepen scriba René de Reuver van de Protestantse Kerk en de rooms-katholieke bisschop Gerard de Korte op tot een systeemverandering. “Te lang hebben we in de westerse wereld de ogen gesloten voor de schade van onze leefwijze. Dat vraagt van ons allemaal – overheid, ondernemingen, kerken en individuen – een proces van zelfreflectie, ommekeer, en met vallen en opstaan een andere weg inslaan.”

De kerkleiders riepen de Nederlandse overheid op om alles te doen wat in haar macht ligt om de opwarming van de aarde zo veel mogelijk te beperken. “We roepen haar op om (klimaat)gerechtigheid als uitgangspunt te hanteren voor overheidsbeleid.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.