Wat zeggen de Joodse teksten eigenlijk over seksualiteit? Is er een verschil te ontdekken tussen verschillende teksten (Tanach, Talmoed en latere teksten) en welke rol speelt traditie in de beleving? Hoe kan het thema van seksualiteit zorgen voor meer wederzijds begrip met niet-Joodse groepen?

Het webinar wordt georganiseerd vanuit het Joods educatief centrum Crescas en wordt gepresenteerd door Anne-Maria van Hilst. Zij schreef haar doctoraal scriptie over het thema seksualiteit. Het webinar begint met een presentatie, daarna is er tijd voor vragen, discussie en gesprek. Opgeven kan via de website van Crescas: wwww.crescas.nl

Anne-Maria van Hilst (1988) werd geboren in Amsterdam en studeerde geschiedenis en Hebreeuws aan de Universiteit van Amsterdam. Zij specialiseerde zich in ’tznioet en seksualiteit bij Joodse vrouwen’. Zij geeft lezingen en gastlessen bij diverse geloofsgemeenschappen en ze organiseert interreligieuze bijeenkomsten. Van 2017 tot eind 2019 was Anne-Maria hoofd onderwijs bij de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.