Woensdag 28 november aanstaande organiseren de FSR Godgeleerdheid en studieverenigingen Voetius, Excelsior Deo Iuvante & Icarus een debat voor studenten en docenten met als thema: "Weg met het Grote Verhaal: stelen als deugd!". 

Dit debat vindt plaats naar aanleiding van de oratie van Manuela Kalsky over multiple religious belonging: het lijkt of inmiddels niemand zich meer tot één traditie voelt behoren. Hoe knutselen wij in de moderne samenleving onze identiteit in elkaar en hoe lenen we daarbij van verschillende geloven? Moet de theoloog zich aanpassen, of is het tijd voor een beetje maatschappijkritiek? Heeft de klassieke theoloog of religiewetenschapper nog wat te bieden?

Het debat zal worden ingeleid door Manuela Kalsky en wordt geleid door Ruben den Hertog. Het debat is van 17.30-19.00 uur in de filmzaal van de PThU. Voorafgaand aan het debat vindt een borrel plaats in de Sociale Ruimte in de 2E-vleugel. Dit begint om 16.30 uur. Voor wie wil blijven eten zijn er broodjes aanwezig (2 broodjes voor € 1,50). Wie van plan is te blijven eten: graag van tevoren aangeven via icarus.th@vu.nl.

Klik hier voor een videoverslag van de oratie van Manuela Kalsky. 

Bron: FSR Godgeleerdheid VU

Nog geen reactie — begin het gesprek.