“De foto’s vertellen ons dat we een probleem hebben,” zegt Goldberg in onderstaande video. “Elk probleem is een individueel probleem op een individuele plaats, maar als we ze allemaal samenvoegen… is het de wereld.” Daarom is het belangrijk om erover te praten en mensen bewust te maken. “Praat, praat, praat.”

Bron: youtu.be

Zelf een imker in haar vrije tijd, bleef de actrice lang staan bij een foto van een bijenzwerm. Of het Vaticaan al bijen heeft? Nee? “Dan moet ik de paus misschien wat bijen sturen…”

Bijensterfte is een van de meest zorgwekkende evoluties op onze planeet. Vorige week nog kwam paus Franciscus met een update van zijn encycliek Laudato si’, en trok hij opnieuw aan de alarmbel voor de zorg voor ons ‘gemeenschappelijk huis’.

“Klimaatverandering gaat over het drama waar paus Franciscus zoveel van zijn pontificaat aan heeft gewijd,” zegt Goldberg, met name “het gebrek aan liefde en de noodzaak ervan, aan het belang van vechten voor inclusie en behoud.”

Als verdediger van lgbti-rechten verwijst ze daarmee ook naar de inclusieve boodschap van de paus over relaties. Zelf trouwde en scheidde ze drie keer. “Hij was de eerste die zei dat we moesten ophouden mensen te vertellen dat God niet van hen houdt. Stop met hen te vertellen dat ze niet naar de kerk moeten komen.”

“Inclusie is de weg naar genezing,” besluit de Hollywoodster. Ieder van ons voelt de dingen op zijn eigen manier en dat is ons goed recht. In plaats van uitsluiting, afwijzing en marginalisatie, die de haat voeden, is inclusie de weg naar genezing: “Zeggen ‘nee, jij niet’, dat is wat de haat in de wereld aanwakkert. Het echte antwoord is ‘Ja jij! En jij, en jij…’.”

Goldberg zei ook dat ze zich voor ‘Sister Act’ zozeer inleefde in haar rol, dat ze er nog altijd een stille roeping aan overhoudt. “Ik heb een fantastische zuster gekend, Sister Jean Fielder. Zij wist met welke moeilijkheden mensen in hun dagelijks leven soms te maken hadden en gaf hen nooit op. Haar had ik voor ogen voor mijn rol in Sister Act. Er schuilt nog steeds een zuster in me, ergens!”

Bron: Vatican News / Kerknet.be.

Lees ook

20221004T1230-LAUDATO-FILM-1750007

Rol voor paus Franciscus in docufilm ‘The Letter’ over ecologie

Hoofdrolspelers zijn naast de paus onder meer een vluchteling en een activist

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.