Stuur dan voor 20 juli a.s. een mail naar de redactie van Nieuw Wij via info@nieuwwij.nl met als onderwerp ‘Boek Armstrong’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen meerdere exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 25 juli a.s. per mail bericht.

Over het boek

De heilige geschriften waren altijd een middel voor mensen om hun materiële bestaan te ontstijgen en in aanraking te komen met het goddelijke. In onze seculiere samenleving hebben de teksten deze unieke functie verloren om een meer praktische toepassing te krijgen: de Bijbel wordt gebruikt om homoseksualiteit en anticonceptie te veroordelen, de Koran dient om oorlog en terrorisme te rechtvaardigen en met behulp van de Thora wordt beslag gelegd op leefgebieden.

armp

Karen Armstrong signaleert ten opzichte van de heilige geschriften een groot onbegrip, wat volgens haar de hoofdoorzaak is van de huidige religieuze geschillen in de wereld. Weloverwogen en deskundig pleit ze voor een terugkeer naar de oude interpretatie van de religieuze teksten als basis van een betekenisvol en empathisch wereldbeeld.

Armstrong wijst ons de weg bij het beteugelen van de arrogantie, de intolerantie en het geweld die het gevolg zijn van de gebrekkige hedendaagse uitleg van de heilige geschriften.

Over Karen Armstrong

Karen Armstrong (1944) is een van de meest vooraanstaande commentatoren op het gebied van religie, is de auteur van bestsellers als Een geschiedenis van God (1995), De strijd om God (2000), Islam (2001) en De wenteltrap (2004). Haar werk is vertaald in veertig talen.

Nadat ze elf jaar lang als non in een klooster had geleefd, verliet ze de orde in 1969 en ging ze Engels studeren in Oxford en gaf ze les in moderne Engelse letterkunde in Londen. Ook maakte ze televisiedocumentaires. In 1999 ontving ze de Muslim Public Affairs Council Media Award.

Ze is een veelgevraagd deelnemer aan conferenties en panels over de hele wereld. Ook schrijft ze voor een groot aantal kranten, tijdschriften en andere media aan beide zijden van de oceaan over de islam.

Interview

Compassie als tegengif voor wereldwijde problemen? Volgens Karen Armstrong is ze onze enige kans om het tij te keren nu de klok twee voor twaalf slaat. Eind november 2018 reikte de Britse religie-expert de jaarlijkse Compassieprijs uit in Amsterdam. Jolanda Breur interviewde haar voor Nieuw Wij. Dit interview kunt u hier lezen.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.