Mocht u even genoeg hebben van al die makeovers van uw digitale persoonlijkheid, wanhoop dan niet. Een nieuwe trend dient zich aan, namelijk de internet sabbaticals. Of u kunt, zoals The New York Times berichtte, afreizen naar een blackhole resort, een peperduur, afgelegen hotel waar mensen graag betalen voor de afwezigheid van telefoon en internet. Is dat geen prachtig alternatief in de komende vastentijd? Even weg van de gevaren van altijd maar online zijn. Maar zover is het nog niet, voorlopig bent u nog met W!J online en hopen wij uw blik te verruimen!

Onze individuele werelden mogen dan misschien groter geworden zijn en onze contacten met andere mensen toegenomen, maar hoe grensoverschrijdend zijn we nu echt? Surfen we alleen naar communities van gelijkgestemden of worden we wereldburgers dankzij internet? Geven we alleen vorm aan onze virtuele wereld of zetten we die creativiteit ook echt in voor een betere samenleving?

In onze nieuwe rubriek: ‘het W!J interview’, gaat Menno van der Veen, filosoof en schrijver van het boek ‘Youtopia’, nader in op deze vragen van ons maandthema.
Maar we hebben nog meer nieuws voor u in petto. Onze reporter Sahar Jahish trekt Nederland in om onder de noemer ‘W!J – in het land’, op zoek te gaan naar urgente, spannende, of onthullende
‘W!J – nieuws’ wetenswaardigheden. W!J houdt zich aanbevolen voor tips uit den lande!

Elke laatste video van de maand staat in het teken van onze nieuwe vervolg serie: ‘Thuis’.
De samenleving is het ‘thuis’ dat we samen bouwen. Kunnen we ons nog ergens thuis voelen en wat is dat dan precies? Waar horen we bij? Hoe kunnen we ons met elkaar verbinden?
Bekende en minder bekende Nederlanders uit de wereld van politiek en samenleving, kunst en cultuur, religie en levensbeschouwing vertellen over hun ‘thuis-gevoel’ en laten zien waar dit gevoel het dichtst aan de oppervlakte komt.

Ten slotte nog een vraag aan u. Hoe grensoverschrijdend bent u via de nieuwe media? En maakt u deel uit van een ‘nieuwwij’ op het world wide web? Laat het ons weten, wij zien uit naar uw reacties.
En als het u allemaal teveel wordt? Afreizen naar dat blackhole resort… ook daar ontstaat vast een nieuwwij!

I.Overdijk-Twitter

Ida Overdijk

Eindredacteur religie & cultuur TV

Ida Overdijk is eindredacteur religie & cultuur TV, tot 2016 bij de IKON, nu bij EO.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.