Via vluchtelingenwerk.nl/warmhart kan iedereen een gratis kaart bestellen en van een persoonlijke boodschap voorzien. VluchtelingenWerk zorgt ervoor dat de kaarten terecht komen bij vluchtelingen in heel Nederland.

Bekijk hieronder de video van een Nederlands gezin dat een kaart schreef aan een Eritrese vluchteling die wacht op zijn vrouw en zijn dochtertje.

Bron: www.youtube.com

Gezinshereniging

Veel vluchtelingen raken tijdens hun vlucht gescheiden van hun geliefden en kinderen. Eenmaal in Nederland maken zij zich grote zorgen over hun achtergebleven dierbaren. Zolang zij in gevaar zijn, is er geen ruimte om een nieuw leven te beginnen. Dit najaar vraagt VluchtelingenWerk daarom extra aandacht voor de duizenden vluchtelingen in Nederland die wachten op gezinshereniging. Door het schrijven van een ansichtkaartje laat je deze, en andere vluchtelingen weten dat zij er niet alleen voor staan. Lees hier het verhaal van Nguse die 2,5 jaar zijn vrouw en kinderen moest missen.

Over VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. VluchtelingenWerk zet zich met 13.000 vrijwilligers in voor vluchtelingen vanaf het moment van binnenkomst tot en met hun integratie in de Nederlandse samenleving. VluchtelingenWerk biedt vluchtelingen juridische en praktische begeleiding tijdens de onzekere en vaak eenzame periode van gezinshereniging.

Lees hier meer over gezinshereniging.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.