De werkgroep hoopt dat veel gemeenschappen en kerken hun hart en hun gebouwen willen openen en dat zij er willen zijn voor de nood van alle vluchtelingen. De Beer: “Het gaat nu om vluchtelingen uit Afghanistan, maar ook voor vluchtelingen van de Griekse eilanden. Ze hopen dat de respons vanuit kerken onze politici duidelijk maakt hoe welkom mensen hier zijn en dat christenen er willen zijn, in gebed en in daad. Wilt u meehelpen? Mail dan naar: [email protected].

In de laatste editie van de wekelijkse e-nieuwsbrief van de werkgroep wordt onder meer een bericht van Hotpress.com gedeeld over de reportage die de Braziliaanse documentairemaker Felippe Lopes maakte over Muhamad Ghassan Hawara. “Fellipe Lopes geeft in zijn documentaires vluchtelingen een gezicht en laat hen als mens zien. In deze reportage vertelt Muhamad, met een door pijn en verdriet getekend gezicht, in tranen, zijn verhaal. Over zijn leven in de oorlog in Syrië, het bombardement op zijn huis, de dood van zijn zoons, zijn verwondingen door het bombardement die hem gehandicapt maakte, zijn vrouw en twee kinderen die nog steeds in Syrië wonen en over zijn leven als vluchteling in Lesbos, alleen. De documentaire besluit met de droom van Muhamad, dat ooit zijn familie weer samen zal zijn.”

Bron: www.youtube.com

“We hebben contact gelegd met filmmaker Felippe Lopes hoe het nu met Muhamad is. Hij vertelde hoe Muhamad wanhopig wacht op een status en hoe hij hoopt op een operatie die hem van de pijn bevrijdt. Maar ook hoe hij afgelopen week door de Griekse autoriteiten is meegenomen uit zijn huisje en sindsdien leeft in het kamp met alle andere vluchtelingen, in een tent, in de verzengende hitte. Felippe bezoekt hem daar geregeld.”

De nieuwsbrief van de werkgroep bevat diverse berichten rond vluchtelingen en is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid wekelijks overzicht van allerlei initiatieven rond vluchtelingen. De Beer: “Elke nieuwsbrief eindigt met een gebed. U kunt deze gebeden gebruiken voor uw eigen vieringen en gebedsmomenten.”

De nieuwsbrief ook ontvangen? Mail dan naar Jan de Beer via: [email protected].

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.