Met muziek, samen zingen en het schrijven van verhalen hebben de ‘straatklinkers’ geleerd om de wereld om zich heen te duiden en weer verbinding te maken met elkaar en anderen. Het publiek wordt uitgedaagd het leven in De Straat mee te vieren. Ze nemen het publiek mee in hun wereld en in hoe zij, gepokt en gemazeld door het leven, een bijzondere weerbarstigheid en krachtigheid eigen hebben gemaakt.

Vooral in de tijd waarin wij nu leven, waarin voor elk huishouden de lasten steeds zwaarder worden en onzekerheid als een permanente ongewenste vriend aanwezig lijkt te zijn, is het hartverwarmend om Amsterdam en de wereld te leren kennen door de ogen van twaalf bijzondere zielen die hun hart openen opdat ze ons er één onder de riem kunnen steken.

De twaalf Amsterdamse performers vormen een uniek collectief dat is voortgekomen uit daklozenkoor De Straatklinkers en het schrijverscollectief De Kantlijn. Ze werken al jaren samen, hebben lief en leed gedeeld en kunnen nog altijd op elkaar rekenen. De voorstelling is een samenwerkingsproject van De Straatklinkers, De Kantlijn, Stichting MetStem en De Protestantse Diaconie Amsterdam.

De speeldata stonden aanvankelijk gepland van 24 september tot en met 15 oktober 2022. De laatste informatie is te vinden op de website van stichting MetStem.

image001