Het thema van deze Bibliodrama Conferentie is ‘Pieces of Peace’ – een thema geïnspireerd door de herdenking rond 100 jaar Groote Oorlog.

Vrede, vergeving, verzoening en verbinding en het verhaal van Jona zullen de rode draad zijn in de workshops met vertegenwoordigers uit de verschillende partijen die ook 100 jaar geleden op die plek verzameld waren.

De organisatie van dit Bibliodrama event is in handen van VZW Het Leerke. Dit is een jonge Belgisch-Nederlandse, oecumenische vereniging die workshops, vorming en begeleiding aanbiedt rond zingeving en rituelen. Eén van onze belangrijkste activiteiten is bibliodrama. Onder deze noemer past een gamma aan (drama)werkvormen waarmee op een creatieve manier zingeving, gemeenschaps- en persoonsgroei gekoppeld worden aan verhalen uit de Bijbel en uit andere levensbeschouwelijke tradities.

Kostprijs (logies, maaltijden en deelname): € 350. Indien de kostprijs je tegenhoudt, neem dan contact met ons op en we zoeken een oplossing op maat.

Het Leerke is lid van het European Bibliodrama Network, dat mensen uit meer dan 12 landen uit diverse bibliodrama-scholen en geloofsovertuigingen verbindt.

Ieder die intensief kennis wil maken met bibliodrama is van harte uitgenodigd zich aan te melden. Ervaring met bibliodrama is niet nodig. Gewoon willen meedoen en enthousiasme zijn wel vereist. Meer info en aanmelden op www.hetleerke.com/contact.html.

Op de website van het Leerke vindt u nadere informatie over het programma.

Diocesaan Centrum Groenhove

Kapellestraat 61
8750 Wingene
België
Toon op Google Maps