Op de planning staan inspirerende films en documentaires die aansluiten bij de tijd en wereld van nu. Nest kiest films over ouderen, een bevolkingsgroep die door deze pandemische tijden nog verder geïsoleerd raakt en weinig aan het woord komt. Deze films zetten een heel ander beeld tegenover het tragische beeld van de generatie 80-plus.

Humanity House kiest films van het afgelaste filmfestival Movies that Matter. Films over verzet en solidariteit, met sterke vrouwen in de hoofdrol die zich verzetten tegen de status quo en opkomen voor zichzelf en de samenleving. PIP kiest muziekfilms, over electro uit Den Haag en de internationale muzikale invloed van bubbling uit Suriname.

Programmering

4 juli
When I sold my soul to the machine
Een must see voor iedereen die elektronische muziek kan waarderen of gewoon liefde heeft voor Den Haag in al haar verschijningsvormen!

5 juli
Progress vs Regress
Progress vs Regress is een film van kunstenaar Melanie Bonajo. Bonajo laat de oudere generatie aan het woord over technologische ontwikkelingen en de invloed daarvan op sociale relaties, werk en geld.

6 juli
Objector
Objector is een aangrijpende documentaire over de rol van het leger in de Israëlische maatschappij, en de zoektocht van een jonge vrouw naar dialoog en begrip.

7 juli
Before you know it
Before You Know It gaat over drie unieke LGBTQ-senioren die veel vooroordelen hebben te overwinnen in hun ‘gouden jaren’.

8 juli
Antigone
Prachtig gespeeld door debutant Nahema Ricci, is Antigone een jonge vrouw met een onverwoestbare liefde voor familie en rechtvaardigheid.

9 juli
Cutie and the Boxer
Een ontroerend en ook komisch portret van een paar dat worstelt met de eeuwige thema’s van opoffering, teleurstelling en veroudering, tegen een achtergrond van levens gewijd aan kunst.

10 juli
Bubbling: Bandje 64
Boeiend portret van Pester en Moortje, de grondleggers van de muziekstijl bubbling. Hun stijl heeft een gigantische invloed gehad op Nederlandse dj’s en muziek over de hele wereld.

Praktische informatie

De films beginnen zodra de zon onder is, rond 22:30 uur. Het terras en de bar zijn vanaf 21:30 uur open. Tickets kosten €8,50 of met korting €5,00 en zijn verkrijgbaar via de website van Humanity House.

PIP Den Haag

Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag
Nederland
Toon op Google Maps