Met trots maakt Collectief Vrijheidstour Oost 2017 bekend dat Minister Plasterk, Job Cohen, Chantal Suissa-Runne en Atta de Tolk dit jaar komen spreken tijdens het Vrijheidsdiner in de Kompaszaal. De dagvoorzitter is Jonathan Baij. Thijs Reuten van stadsdeel oost opent net als vorig jaar de Vrijheidstour in de ochtend bij Al Maarif.

Het publiek kan deze Bevrijdingsdag samen de maaltijd en de vrijheid delen met een ontbijt in Watergraafsmeer bij Al Maarif, lunchprogramma’s aan de Weesperzijde bij Moskee Al Kabir en het Sumatraplantsoen met vele activiteiten voor jong en oud. Ook vindt er dit jaar een vrijheidsmaaltijd plaats aan de kade bij Oostpoort i.s.m. Brouwerij Poesiat & Kater en een afsluitend diner in De Kompaszaal op het KNSM eiland.

Rondom de vrijheidsmaaltijden zijn er de hele dag activiteiten voor jong en oud. Met het programma wordt een gevarieerd festival geboden voor een diverse publiekssamenstelling, waarbij verbinding door middel van gezamenlijk eten en een gezamenlijke cultuurbelevenis wordt bereikt. De dag wordt feestelijk afgesloten met een avondvullend programma en een diner in De Kompaszaal.

De volledige programma’s staan vermeld op de website www.vrijheidstour.nl.

De dagprogramma’s zijn gratis toegankelijk, het avondprogramma is tegen betaling. Reserveren kan per persoon (€ 15,- p.p.) of per tafel (€  150,- voor tien personen), stuur een mailtje naar: info@vrijheidstour.nl. Of ga voor tickets naar: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-vrijheidsdiner-33923396793.

Deze Vrijheidsmaaltijden zijn onderdeel van de Vrijheidstour:

Ontbijt 10:00 – 12.00 uur Watergraafsmeer, Al Maarif (gratis)
Lunch 14:00 – 17.30 uur Sumatraplantsoen (gratis)
Lunch 15.00 – 17.00 uur Weesperzijde, Moskee Al Kabir (gratis)
Snack 16.00 – 19.00 uur Oostpoort, Brouwerij Poesiat & Kater (gratis)
Diner 19:00 – 23.00 uur KNSM Eiland, De Kompaszaal (€ 15,- p.p. of € 150,- per tafel)

De Vrijheidstour is een samenwerking van: Restaurant Meram, 180 Amsterdammers, De Kompaszaal, Brouwerij Poesiat & Kater, Al Kabir, Al Maarif, Stadsdeel Oost, Upcycle Connection, EuroMarokNed, ArteGanza, Netwerk Amsterdamse Helden en het Amsterdams 4 en 5 mei Comité.

Vrijheidstour Oost zet zich tevens in voor het goede doel Kind en Veilig Onderwijs, een Scholenrenovatie project in Marokko.